Pelhřimov - tip na výlet

Pelhřimov » Pelhřimov - tip na výlet

17.6.2017, Admin

Do Pelhřimova se dá dostat nejrychleji autobusem. Cesta z Prahy trvá asi 2 hodinky. Vlakem už je to horší. Musí se přestupovat v Táboře a i s čekáním při přestupu trvá cesta cca 3 hodiny.

Pokud vyrazíte autobusem, doporučuji vystoupit na autobusovém nádraží. Do centra města to pak trvá pomalou chůzí asi 10 minut. Když dorazíte na náměstí, doporučuji navštívit infocentrum (cesta k němu je značená, a i ti, kteří nemají dobrou orientaci, informační centrum najdou bez potíží). Na místě Vám nabídnou zvýhodněnou vstupenku, na které je 9 zastávek - všechny v okolí náměstí. Dospělý člověk zaplatí vstupenku ve výši 228 Kč (pokud jste studenti, můžete mít slevu - musíte mít ovšem s sebou nějaký důkaz). Je tu také možnost, jít rovnou do Vámi vybraného turistického cíle a tam si zaplatit vstup zvlášť.

Vstupenka obsahuje vstup na tyto turistická místa: Muzeum Vysočiny Pelhřimov, Síň Lipských aneb První české MÚZYum, Muzeum rekordů a kuriozit, Zlaté české ručičky + Unikáty ze sirek, Galerie M, Muzeum strašidel, Vyhlídková věž kostela sv. Bartoloměje, Pelhřimovské peklo, Výstavní síň kostela sv. Víta (v době konání výstav) + 10% sleva na jídlo v restauraci, která je na vstupence vyjmenovaná.

Pokud vyrážíte na výlet s dětmi, doporučuji navštívit peklo - do uličky s názvem “na vlastní nebezpečí” se budou bát jít i dospělí ! Dále také doporučuji Muzeum strašidel. Menší děti budou vyděšené hrůzou a některé se budou bát jít i dovnitř! Pro ty starší je asi nejzajímavější Muzeum rekordů a kuriozit. Tam se připravte na poměrně hodně návštěvníků. Muzeum je schované ve věži. Do nejvyššího patra muzea si musíte vyšlápnout 101 schodů.

Na závěr bych přidal ještě varování. Pokud si budete chtít zpáteční cestu užít ve vlaku, kde je přeci jen více pohodlí než v autobusu, kupte si někde v centru, popř. v jiném obchodě pití. Na vlakovém nádraží je pouze automat na kávu a teplé nápoje.

Od centra Pelhřimova je to na vlakové nádraží asi 2 km do mírného kopce.

Snad Vám to poslouží jako dobrý tip na výlet a užijete si ho stejně, jako jsem si ho užil já  .

S pozdravem Vaše Fotografie na cestách

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma